Sensul cavalerismului modern
01 noiembrie 2023 ⋅ Sufrageria Arădeană
Distribuie pe Facebook

Serata plină de istorie a cavalerismului și simbolistică esoterică de care Aradul se bucură din plin pe multe dintre edificiile sale, a fost miercuri seara, alături de istoricul Antoniu Martin, la Sufragerie. Incursiuni în istorie, clarificări terminologice ale noțiunii de cavalerism modern, discuții folositoare celor curioși să descifreze devenirea istorică a cavalerismului, dar și rolul și locul pe care spațiul transilvan și l-a găsit în istoria cavalerismului.

Peste două ore de petrecere a unui timp cu informație de calitate.

Mulțumim profesorului Toni Martin, pentru periplul pe care ni l-a oferit.

Dacă nu aţi reuşit să participaţi la serata Sufrageriei Arădene din 1 Noiembrie, cu tema ”Sensul cavalerismului modern”, vă invităm să ascultați podcastul nostru 🎩

https://podcasters.spotify.com/pod/show/sufrageriaaradeana/episodes/Sensul-cavalerismului-modern-e2bglsa


///////////////////////////////////////

INVITATIE

Tema pe care v-o propunem pentru discuția de la serata Sufrageriei Arădene din data de 1 noiembrie este ”Sensul cavalerismului modern”, un subiect generos și complex, cu implicații ce se pot evidenția ca fiind multiple în viața de zi cu zi a oamenilor. Cât de actuală mai poate fi noțiunea de cavalerism, care sunt sensurile ei evidente sau esoterice, cum se raportează lumea la acest tip de comportament social – iată doar câteva dintre ideile care vor fi expuse celor care vor avea curiozitatea de a ne fi alături. Și, desigur, ce rost public mai au structurile care au la bază noțiunea de cavalerism. Invitatul special al serii este bine cunoscutul istoric și profesor Antoniu Martin, nu doar un foarte acribic cercetător  al sensurilor profunde ale unor teme importante pentru lumea de azi, dar și un atent observator al climatului social, al modelelor comportamentale care influențează, în cele din urmă, înțelegerea și aplicarea în practică a unor concepte purtătoare de semnificații istorice. Pe lângă subiectul de bază, vom asigura și inserția în realitatea prezentă, pentru  că vom aborda subiecte despre geopolitică, geostrategie și provocările în fața cărora se află zona noastră într-o lume cu o dinamică ce poate deveni îngrijorătoare.


Așadar miercuri, 1 noiembrie, de la 19, Sufrageria Arădeană vă invită la o discuție interesantă, liberă și interactivă cu profesorul și istoricul Antoniu Martin.